Sna keurmerk certificering voor jouw bedrijf

Wat is het SNA keurmerk

Het SNA-keurmerk, afkorting van Stichting Normering Arbeid, is een certificering die bedrijven in de uitzend-, schoonmaak-, detachering-, payroll- en aannemerbranche helpt om hun zaken op orde te houden. Dit keurmerk is gebaseerd op de NEN 4400-1 en NEN 4400-2 normen en is een waardevolle maatstaf voor betrouwbaarheid en kwaliteit in de sectoren waar het van toepassing is. Maar wat houdt het precies in, en waarom is het zo belangrijk voor jouw bedrijf? In dit artikel verkennen we de belangrijkste aspecten van het SNA-keurmerk en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf aan deze normen voldoet.

Waarom een SNA keurmerk

Het verkrijgen van een SNA-keurmerk biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor erkenning dat jouw bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van loonheffingen en BTW. Daarnaast wordt gecontroleerd of jouw administratie op orde is en of je de werknemers op de juiste manier behandeld en verloond worden. Dit is niet alleen belangrijk voor de wettelijke naleving, maar ook voor het vertrouwen dat opdrachtgevers in jouw bedrijf hebben.

Een gecertificeerd bedrijf wordt opgenomen in het register van de SNA. Dit register is openbaar toegankelijk en wordt regelmatig bijgewerkt. Hierdoor kunnen potentiƫle klanten en partners eenvoudig controleren of jouw bedrijf in bezit is van het keurmerk en voldoet aan de gestelde normen. Dit kan je helpen om nieuwe klanten aan te trekken en je concurrentiepositie te versterken.

Hoe verkrijg je het SNA keurmerk

Om in aanmerking te komen voor het SNA-keurmerk dien je een aantal stappen te doorlopen. Allereerst moet je je aanmelden bij een gecertificeerde inspectie-instelling. Deze instellingen voeren grondige controles uit om te bepalen of jouw bedrijf voldoet aan de NEN 4400-1 of NEN 4400-2 normen, afhankelijk van het type onderneming dat je hebt. Tijdens deze inspectie wordt onder andere gekeken naar de volgende aspecten:

  • De administratieve organisatie en interne controle
  • De personeels- en loonadministratie
  • De identificatie en registratie van werknemers
  • Het afdragen van loonheffingen en omzetbelasting

Na de inspectie wordt er een rapport opgesteld en beoordeelt de SNA op basis hiervan of je het keurmerk krijgt. Het keurmerk is geldig voor een periode van een jaar, waarna je opnieuw geĆÆnspecteerd moet worden om te beoordelen of je nog steeds aan alle normen voldoet. Het is dus een continu proces van kwaliteitsbewaking en -verbetering.

Belangrijke aspecten van de NEN 4400 norm

De NEN 4400 norm is de basis van het SNA-keurmerk en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die personeel ter beschikking stellen of werk aannemen. De norm richt zich op het minimaliseren van risico’s die samenhangen met het inlenen of aannemen van werk, zoals risico’s op het gebied van onderbetaling, illegale arbeid en het niet afdragen van sociale premies en belasting. Door aan deze normen te voldoen, toon je aan dat je een betrouwbare partner bent en dat je zaken volgens de regels verlopen.

Conclusie

Het SNA-keurmerk is een waardevolle certificering voor bedrijven in tal van sectoren. Het toont aan dat jouw bedrijf voldoet aan de belangrijke wettelijke verplichtingen en dat jouw interne processen op orde zijn. Het behalen van het SNA-keurmerk kan je helpen om nieuwe klanten aan te trekken, het vertrouwen bij bestaande klanten te vergroten en je concurrentiepositie te versterken. Wij begrijpen dat het verkrijgen van het keurmerk een complexe taak kan zijn en staan klaar om je te ondersteunen bij dit proces. Neem contact met ons op en wij geven je graag een demo van ons platform voor deze oplossing. Zo zorgen we er samen voor dat jouw bedrijf aan alle normen voldoet en klaar is voor de toekomst.

Inhoudsopgave
Waar heb je nu behoefte aan?