SNA keurmerk wetgeving

Inleiding

Het verkrijgen en behouden van een SNA-keurmerk is cruciaal voor bedrijven zoals uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven, detacheringsbureaus, payrollbedrijven en aannemersbedrijven. Dit keurmerk, vastgelegd in de NEN4400 norm, helpt ondernemingen hun zakelijk risico te minimaliseren en vertrouwen te winnen bij klanten en partners. In deze blog leggen we uit wat het SNA-keurmerk inhoudt, waarom het belangrijk is, en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf voldoet aan de bijbehorende wetgeving.

Wat is het SNA keurmerk

Het SNA-keurmerk is een certificering die door de Stichting Normering Arbeid (SNA) wordt uitgegeven. Dit keurmerk is erop gericht om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers te beperken. Het SNA-keurmerk maakt gebruik van de NEN4400 norm, die eisen stelt aan de administratie van uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk.

Waarom is het SNA keurmerk belangrijk

Het SNA-keurmerk biedt diverse voordelen voor bedrijven. Ten eerste helpt het keurmerk om compliance te waarborgen met Nederlandse wet- en regelgeving, waaronder belastingen en sociale premies. Dit vermindert het risico op boetes en sancties. Bovendien biedt het keurmerk klanten en partners zekerheid over de betrouwbaarheid van je bedrijf. Dit vergroot het vertrouwen en kan leiden tot meer zakelijk kansen.

De eisen van het SNA keurmerk

Om in aanmerking te komen voor het SNA-keurmerk, moeten bedrijven aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de NEN4400 norm, die periodiek wordt bijgewerkt. De belangrijkste eisen zijn onder andere:

  • De administratie van loonheffingen en omzetbelasting moet op orde zijn.
  • Er moet een adequate personeelsadministratie zijn, inclusief contracten en loonstroken.
  • Bedrijven moeten voldoen aan de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML).
  • De financiële draagkracht van het bedrijf moet bewezen zijn.

Deze eisen worden gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie, die periodieke audits uitvoert om na te gaan of bedrijven nog steeds voldoen.

Hoe voldoe je aan de SNA eisen

Het voldoen aan de eisen van het SNA-keurmerk begint met het inrichten van je bedrijfsvoering volgens de geldende normen. Dit betekent onder andere dat je administratie op orde moet zijn en dat je moet voorzorgdragen voor correcte loonbetalingen en belastingafdrachten. Verder is het belangrijk om interne controles te implementeren om te waarborgen dat je aan de eisen blijft voldoen.

Eén van de effectieve manieren om aan de SNA-eisen te voldoen, is door gebruik te maken van gespecialiseerde software en platforms die je helpen om je bedrijfsprocessen te beheren en te controleren. Deze platforms bieden vaak uitgebreide functionaliteiten voor financieel beheer, personeelsadministratie en compliance monitoring.

Conclusie

In een markt waar betrouwbaarheid en compliance cruciaal zijn, biedt het SNA-keurmerk een belangrijke meerwaarde voor uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven, detacheringsbureaus, payrollbedrijven en aannemersbedrijven. Door te voldoen aan de normen van de NEN4400, verklein je niet alleen je zakelijke risico’s, maar versterk je ook het vertrouwen bij je klanten en partners.

Wil je meer weten over hoe je jouw bedrijf kunt laten certificeren en voldoen aan de SNA-eisen? We bieden een uitgebreide demo van ons platform dat speciaal is ontworpen om je te ondersteunen bij compliance en kwaliteitsbeheer. Neem contact met ons op voor een demonstratie en ontdek hoe we je kunnen helpen om je zaken goed voor elkaar te hebben.

Inhoudsopgave
Waar heb je nu behoefte aan?