Perium:

Risicomanagement, security en privacy binnen het MKB

Je klanten, leveranciers en partners gaan ervan uit dat je veilig met hun gegevens omgaat. Investeren in informatiebeveiliging wordt echter niet altijd gezien als prioriteit. Liever zetten we de beschikbare middelen in voor winstgevende producten of diensten. Maar de digitale risico’s nemen snel toe. En ook de wetgever en klanten eisen op het gebied van risicobeheersing steeds meer van jouw organisatie. En uiteraard wil je zelf ook een betrouwbare partner zijn.

Play Video

Perium in 2 minuten uitgelegd.

Je wil aantoonbaar digitaal weerbaar worden en blijven tegen zo laag mogelijke kosten en lage administratieve lasten. Je wil het wiel niet opnieuw uitvinden maar gebruik maken van wat er al beschikbaar is. Je wil werken aan de zaken die er echt toe doen en helder inzicht om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Herken je dit? Dan kan ons platform jouw organisatie helpen bij het optimaliseren van jouw digitale weerbaarheid.

Effectieve maatregelen tegen lage kosten

De vraag is op welke manier je tegen zo laag mogelijke kosten een zo groot mogelijk digitale weerbaarheid creëert. We willen niet het wiel opnieuw uitvinden. We willen geen geld uitgeven aan consultants als dat niet nodig is en we willen actueel en integraal inzicht hebben om de juiste beslissingen te nemen. Perium heeft de oplossing.

Om de juiste maatregelen te treffen moet je inzicht hebben in je grootste risico’s. De risico-inventarisatie hebben wij al voor je gedaan. Het overzicht vind je eenvoudig op het Perium platform. Dat scheelt, je bepaalt zelf welke risico’s het grootst zijn en waar je mee aan de slag wilt. Ook hebben we de beheersmaatregelen op basis van ISO27001/27002 (dé standaard voor informatiebeveiliging) voor je beschikbaar gesteld. Alle relevante informatie dus eenvoudig bij de hand.

Om ervoor te zorgen dat de juiste acties op het juiste moment door de juiste persoon uitgevoerd worden, is een Information Security Management System (het ISMS op basis van ISO27001) van belang. Aangevuld met een slimme en data gedreven PDCA-cyclus neemt Perium een belangrijk deel van de regie uit handen op een betrouwbare manier. 

Perium biedt ook de mogelijkheid om klein te beginnen. Je kunt ervoor kiezen om te werken met de Handreiking Cybersecuritymaatregelen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Zo kun je stap voor stap groeien naar een digitaal weerbare organisatie. Erg geschikt voor het MKB.

ISO27001 en ISO27002

De ISO27001/27002 is dé standaard voor informatiebeveiliging. De 27001 beschrijft het managementsysteem voor informatiebeveiliging: het ISMS. Het ISMS zorgt voor inzicht in je digitale risico’s en een continu verbeterproces met behulp van de PDCA-cyclus. De ISO27002 bevat de beheersmaatregelen om digitale risico’s te kunnen beheersen en welke beveiligingsmaatregelen getroffen kunnen worden, op het gebied van beleid, organisatie, ICT, personeel en gebouwbeheer. 

Deze ISO-normen zijn in beginsel niet ontwikkeld voor kleine MKB-organisaties. De vraag is hoe je met beperkte middelen toch je digitale weerbaarheid kunt optimaliseren. Daarom bieden we de Handreiking Cybersecuritymaatregelen van het NCSC aan. De ISO27001 en 27002 bieden wel een houvast voor informatiebeveiliging, ook voor het MKB.

Perium helpt je bij het verbeteren op een schaalbare manier. Je hoeft geen inventarisatie van de digitale risico’s op te stellen, dat hebben wij al voor je gedaan. Door het vaststellen van de grootste risico’s kun je eenvoudig de juiste prioriteiten van de maatregelen bepalen. Zo kun je stap voor stap groeien en is een grote investering ineens niet nodig. Je kunt snel starten door gebruik te maken van templates en voorbeelden die we bieden. Het kan helpen om te werken vanuit de ‘principes’ van ISO 27001, zonder precies de processen te willen volgen.

Snel en gemakkelijk aan de gang

Als je onze trial versie kosteloos en vrijblijvend uitprobeert dan merk je meteen dat het platform intuïtief werkt. Alles zit waar je het verwacht. We bieden templates die je direct kunt gebruiken.

Er zijn al veel risico’s en maatregelen in kaart gebracht. Perium heeft deze risico’s en standaarden al voor je klaargezet. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. En heeft jouw organisatie specifieke risico’s? Die voeg je in een minuut toe.

Ben je eenmaal op gang, dan blijf je op gang. De weerbaarheid van je organisatie gaat iedere dag vooruit dankzij de ingebouwde verbetercyclus.

Vraag een Perium Free Trial account aan

ISMS, PIMS of QMS?

Het ISMS (Information Security Management System) is de motor van je informatiebeveiliging activiteiten. Het zorgt voor een continu verbeterproces met behulp van de PDCA-cyclus. Naast het ISMS (ISO27001) bevat Perium ook andere relevante managementsystemen zoals het PIMS (Privacy Information Management System) of QMS (Quality Management System), het kwaliteitssysteem volgens ISO9001.

Sta je voor de uitdaging om informatiebeveiliging naar een hoger niveau te brengen en te voldoen aan de ISO27001/27002 en ook compliant te zijn met de AVG/GDPR, dan biedt ons platform ook de uitgangspunten van de AVG/GDPR in combinatie met de ISO27701 standaard. In combinatie met de ISO27001/27002 creëer je zo één omgeving met een ISMS en/of PIMS voor het verbeteren van informatiebeveiliging en dataprivacy. Met behulp van de PDCA-cyclus in Perium kom en blijf je aantoonbaar in control.

Of je nu de ISO27001/27002 of de NEN7510 (als je diensten aan de zorgsector levert) als norm gebruikt, Perium helpt je organisatie om grip te krijgen op je digitale risico’s en het mitigeren van deze risico’s. Ons platform geeft je real-time inzicht in je risico’s, beheersmaatregelen en verbeterplannen. Hiermee ben je efficiënt en aantoonbaar in control op wet- en regelgeving.

Waarom Perium?

Met het Perium platform krijg je:

  • Een laagdrempelig platform dat snel en eenvoudig te gebruiken is met voor jouw organisatie specifieke kwetsbaarheden, bedreigingen, risico’s en beheersmaatregelen.
  • Alle relevante informatie beschikbaar op één plek (best practices, templates, risico’s, real time rapportage) én integraal inzicht.
  • Een duidelijk managementsysteem (ISMS en/of PIMS, QMS) waarmee een heldere PDCA-cyclus wordt gebruikt om continue verbetering te realiseren. Met behulp van slimme triggers zorgt Perium ervoor dat de juiste acties, op het juiste moment bij de juiste persoon ‘getriggerd’ worden.

Perium kan ook eenvoudig ingezet worden voor risicomanagement op andere domeinen zoals strategisch, financieel, uitbesteding of voor specifieke processen of projecten.

Wil jij ook jouw risicomanagement overzichtelijk beheren? Vraag gerust een gratis trial aan zodat Perium ook jou en je organisatie optimaal kan ondersteunen.

Met het Perium platform krijg je: